Menu
Zoeken Annuleer

Bekendmaking nieuwe naam school

De Hoge Voorde is de naam van de nieuwe oecumenische school na de samenvoeging van school Het Hoge en De Vordering die per 1 augustus plaatsvindt. Donderdagmorgen 26 april werd de nieuwe naam tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarbij alle 343 leerlingen en de onderwijsteams van Het Hoge en De Vordering aanwezig waren, op het bordes van het speelplein van Het Hoge onthuld.

Onder luid tromgeroffel van de elfjarige Daan Rondeel uit groep 7 van Het Hoge werd de naam door twaalf teamleden van Het Hoge en De Vordering onthuld door met de letters die zij op hun buik droegen in de goede volgorde te gaan staan. Na de zomervakantie zullen de beide scholen samengaan in het gebouw van Het Hoge. Zowel ouders, als teamleden konden voor de samengevoegde school een naam met een uitleg indienen. Op alle ingeleverde namen is gestemd door het team en uiteindelijk werd er één naam naar voren geschoven die bedacht is door Marcel Jansen. De fam. Jansen werd een bloemetje voor de originele naam aangeboden.

Nieuwe directeur
Als nieuwe directeur is per 1 augustus Hennie Gesthuizen uit Zevenaar benoemd. Zij werd door bestuurslid Paul Appel van SKBG aan de ouders en de leerlingen voorgesteld. Na de bekendmaking van de nieuwe naam en nieuwe directeur gingen de kinderen heel even naar de klas om vervolgens naar het bos bij de scouting aan de Hilverinkweg in Vorden te gaan om daar het Oranje Bosfeest te vieren.

Voor meer foto's kijk onder het item 'foto's'